• Home »
  • Nyheder »
  • Mads Langer utilfreds med Danish Music Awards håndtering af musikbranchen

Mads Langer utilfreds med Danish Music Awards håndtering af musikbranchen

Foto: PR

“Efter jeg fik lov til at optræde til sportens prisuddelingsshow, Sport 2016 for et par uger siden med 3AM, hvor alt var live, så har frustrationen over min egen branches DMA ( Danish Music Awards) vokset sig større og større.”

Sådan starter Mads Langer sit indlæg i et opråb til Danish Music Awards. Det er frustrationen over, at man som professionel musiker med øvetimer på langt over de 10.000 timer, blot skal lade som om at alt er fedt imens “det kønsløse playback-show” spiller foran den optrædende.

I indlægget (som kan læses til fulde nederst i artiklen), pointere Mads Langer også, at man ofte bliver bedt om at lave om på sig selv, “indgå i mash-ups med andre kunstnere i den evige søgen på den geniale idé  til det store såkaldte TV-moment”.

“Tænk, at de synger og spiller live i X-Factor den ene fredag efter den anden i bedste sendetid, mens vi professionelle står og mimer på vores eget show! Det svarer til at sætte FIFA på, når der er VM i fodbold!”

Til sidst i opråbet nævnes der et paradoks om at et program, som er sportens helt store prisshow (Sport 2016 red.), hylder Gnags, som har 50 års jubilæum. mens DMA ikke nævner dem med ét eneste ord.

Ikke et playback-show

“Vi tager altid imod kritik, så vi kan blive bedre. Ikke mindst når det kommer fra en kapacitet som Mads Langer. Det er dog ikke fair over for de optrædende artister at kalde DMA for et playback-show. Faktum er, at langt de fleste artister synger live til DMA, og sådan var det også ved sidste års show i Forum.” Udtaler kommunikationschef fra IFPI, Lasse Lindholm til Gaffa

Det fulde indlæg kan læses her.