Nik & Jay udgiver anderledes musikvideo

Foto: Rasmus B. Lind

Det er indtil videre blevet til 25 singler i løbet af deres succesrige karriere, og det er blevet til næsten ligeså mange musikvideoer. Alligevel lykkedes det til stadighed for duoen af tage formatet i nye retninger, til sangen NovembervejMusikvideoen kan ses nederest i artiklen.

Om videoen siger Nik & Jay Det er blevet til en anderledes affære. Skuespilleren, Jens Albinus, spiller en ganske normal dansk mand, der har sin daglige gang på Avedøreværket. Hans hus er beliggende på en vej, der kunne hedde Novembervej – placeret midt i et nærmest ulideligt ordinært parcelhuskvarter. Han starter dagen med et suk og går gennem sit liv med så stor rutine, at det til tider er svært at tro, han lever for første gang. Men i hans underbevidsthed dukker mystiske billeder op. Hurtige glimt af rødt lys og vildskab. Det samme gør billedet af to unge herrer. Os. Og man er ikke i tvivl om, at han søger efter noget mere – at få pulsen op og prikke små huller i virkeligheden så han kan føle sig i live igen. Hvad gør man så? Hvor går man hen, når man er fra Novembervej”

Musikvideoen er instrueret af Frederik Louis Hviid, der er en af de nye talenter på filmselskabet i Zentropa’s alternative filmskole, Super16.

“Videoens visuelle univers og handlingsforløb skiller sig ud fra Nik & Jays øvrige udgivelser, og jeg blev rent kunstnerisk tilbudt frie rammer til at udnytte min baggrund som filmmager og historiefortæller. I hovedrollen castede vi Jens Albinus som fortravlet arbejdsbi, der smider hverdagens tunge åg og finder ind til sine undertrykte drømme. Vi fandt at det var nødvendigt med en erfaren skuespiller som Jens til at kunne udfylde en rolle som den”, fortæller Frederik