• Home »
  • Nyheder »
  • Ny personlig bog sætter spot på Pearl Jam og ulykken på Roskilde Festival

Ny personlig bog sætter spot på Pearl Jam og ulykken på Roskilde Festival

Foto: Danny Clinch

Den nye bog, som har fået titlen PEARL JAM The More You Need – The Less You Get bringer Henrik Tuxen os for første gang helt tæt på det ikoniske rockband, mens han samtidig giver en fyldestgørende og personlige beretning fra alle involverede i den tragiske ulykke på Roskilde Festival den 30. juni 2000. Henrik stod selv på scenen under den skæbnesvangre koncert og har siden fungeret som bindeled mellem Pearl Jam og flere af de pårørende til ulykkens ofre.

Begivenheden der for alle pårørende, Roskilde Festival og samtlige medlemmer i Pearl Jam beskriver som den værste og mest skelsættende dag i deres liv. De pårørende led som kun dem, der selv har mistet deres børn, kan sætte sig ind i. Festivalen var i sit livs krise og Pearl Jam sad i Seattle og følte skyld, skam og frugt. Drivkraften for at spille musik var at give folk styrke og glæde, og var ni unge fans berøvet livet under deres koncert.

2002 af et interview med Eddie Vedder i 2002 blev, at Henrik formidlede kontakt mellem sangeren og de danske pårørende. Året efter kontaktede Stone Gossard forfatteren, med følelsen om at gøre noget. Det resulterede i at hvis nogle af de pårørende ville mødes, ville han, med fuld diskretion, stille op. Ikke som medlem af et band, advokat eller lignende, men som menneske.

Derfor rejse stone rundt i Skandinavien. Enten alene, med kæresten og med forfatteren, og besøgte de pårørende. Den rejse er selve kernen i den nye bog. Det startede som spæde møder mellem mennekser fra forskellige lande, og har nu gennem 13 år udviklet til et et netværk af venskab, kærlighed og samhørighed der den dag idag udvikles og udleves.

PEARL JAM The More You Need – The Less You Get udkommer idag, fredag d. 28. oktober, via forlaget Captain Kidd.