Roskilde Festival klar med selvproklamerede rockguder og rock-ikon

Foto: PR

Roskilde Festival 2016 er efterhånden ved at tage form, og ud af 175 kunstnere som ialt skal spille på festivalen, er 32, med dagens 3 afsløringer tilføjet til plakaten. Dagens afsløringer tæller blandt andet det 46-årige rock-ikon PJ Harvey som tilbage i 2011 trak sig tilbage fra offentligheden efter udgivelsen af det tidsløse album Let England Shake. Hun udgiver nyt album i 2016 så folk kan godt glæde sig.

Det andet navn er de selvproklamerede rockguder, Tenacious D, som hidtil kun har formået at spille udsolgte koncerter i Danmark, hvor næste stop altså bliver Orange Scene.

Det tredje navn er dansk drømmerock leveret af Blaue Blume, som debuterede på Roskilde Festivals Rising-scene i 2015, som er scenen for de helt unge og fremadsotrmende kunstnere.

”Der er gået fem år, siden vi sidst havde besøg af PJ Harvey på Roskilde Festival, så vi har holdt godt øje med, hvornår hun skulle blive klar til at udgive nyt materiale og spille koncerter igen. Hun har for vane at eksperimentere med formater og udtryk for hver ny udgivelse, så vi er sikre på, at hun igen vil overraske sine fans på festivalen.” fortæller programchef Anders Wahrén og fortsætter Tenacious D er et af de navne, som rockelskerne håbefuldt har råbt på i årevis, og nu kan det endelig lade sig gøre. De er popularitetsmæssigt gået fra kultnavn til hovednavn nu, så det bliver i de sene aftentimer på Orange Scene, at de kommer til at skabe noget, som kan blive en fantastisk skør og overgearet rockfest fyldt med kærlighed og syng-med-øjeblikke.”