Siamese Fighting Fish klar med nyt studiealbum

Det alternative rockband Siamese Fighting Fish, er klar med deres 2. studiealbum, som har fået titlen “BREATHE:SEE:MOVE”, der udkommer på Mighty Music den 20. august, og bliver efterfulgt af en større efterårsturné hvor de både gæster Sjælland, Fyn og Jylland.

Bandet formåede efter deres anmelderroste debutalbum “We Are The Sound” at rykke fra de nedre vækstlag op til gruppen af lovende nye danske bands med udenlands potentiale. Foruden de mangestjernede anmeldelser i magasiner og webzines rundt om i verden, blev albummet kåret til et af  årets bedste udgivelser i Scream Magazine (NO) Massmovement Magazine (UK) og på de anerkendte danske blogs Allscandinavian.com og Rockfreaks.net. I kølvandet af udgivelsen, var bandet ude på en mere omfattende turné, hvor de både rejste rundt i og spillede 30 koncerter i Danmark og rejste rundt i seks forskellige europæiske lande. Alt opmærksomheden udmøntede sig i optrædender på POPKOMM messen i Berlin, SPOT festivalen og en række andre jobs på små danske festivaler.

I sidste halvdel af 2011 valgte bandet så igen at gå i studiet for at forholde sig kreative.  Det nye album kommer til at indeholde komplekse kompositioner krydret med fræsende og smukke violin-melodier og står som et solidt fundament for en stærk vokal. Ligesom på forgængeren er sangskrivningen og dermed udviklingen skabt af samtlige band.

”Vi har på albummet valgt at fokusere på sangskrivningen og udvikle den del yderligere. Det har vi gjort sammen i en meget demokratisk proces. Meget af tiden har vi søgt efter den berømte røde tråd, men også nået til erkendelsen, at vi stadig er en slags musikalsk forlystelsespark, hvor man kan prøve en masse ting af – og det gør vi bestemt også på denne plade, men med en mere fokuseret produktion.” Udtaler bassist Morten Bo Jakobsen.

Vibe Factory er stedet hvor albummet er indspillet. Det er mixet af Kristian Thomsen (Black City, The Storm). Til foreskel for debutalbummet, der dyrkede de mørke sider af livet og hvor bandet har fundet inspiration i det negative, har “BREATH:SEE:MOVE” et mere positivt udtryk med et fingerpeg om et band der virkelig har udviklet sig. Dette kommer til udtryk i mange af numrene, som f.eks. den stærkt politisk H.A.U.T.

”At vi som band er blevet mere positive er pudsigt i en tid med terrorisme, finanskrise og hvor vestens alarmklokker aldrig har været lettere at udløse. ”H.A.U.T.” er inspireret af det Arabiske Forår startet af den tunesiske gadesælger Mohamed Bouazizi d. 17. december i 2010. Tuneserne, Egypterne, Syrerne har alle forstærket vores tro på mennesket. Respekt og vores dybeste tanker går ud til dem i deres fortsatte kamp – uanset hvor den kamp tager dem hen.” Udtaler forsangeren Mirza Radonjica.

I forlængelse med det politiske, har bandet indgået en aftale med Rock n Charity foreningen, om at være med på deres efterårstour, der bringer Siamese Fighting Fish og A Road To Damascus til 10 forskellige byer og spillesteder i Danmark. Alt overskuddet går til Børnecancer foden.

Herefter fortsætter de på deres egen tour rundt i det danske, og bringer dem til fire byer og spillesteder udover deres releaseparty i Vega den 18. august samt en koncert på Nakskov Festivalen den 4. august.

Touren er som følger:

4. August//Nakskov Festival//Nakskov
18. August//Vega//København (Release Party)
1. September//Posten//Odense (Rock n Charity)
7. September//Forbrændingen//Albertslund (Rock n Charity)
8. September//Tapperiet//Køge (Rock n Charity)
14. September//Gimle//Roskilde (Rock n Charity)
15. September//Kulturhuset//Helsinge (Rock n Charity)
21. September//Metro/Ringsted (Rock n Charity)
22. September//Elværket//Helsingør (Rock n Charity)
28. September//Kulturfabrikken//Nykøbing F. (Rock n Charity)
29. September//Huset//Nakskov (Rock n Charity)
5. Oktober//RUST//København (Rock n Charity)
11. Oktober//Studenterhuset//Aarhus
12. Oktober//Rockcafeen//Aalborg
13. Oktober//Tobakken//Esbjerg
20. Oktober//Det Gule Pakhus//Horsens