Siamese klar med album og efterfølgende tour

Foto: PR

Siamese (tidligere Siamese Fighting Fish), er efter to år klar med deres nyeste selvbetitlede album, som udkommer den 19. januar 2015. Det er et visionært og stilrent udspil med fokus på sangskrivningen. Selvom bandet står ved at de er et hardrock band, vil bandet mere end blot at blive sammenlignet med fortiden.

”Vi har skabt et rockalbum, der i sit udgangspunkt ikke prøver på at være et rockalbum. De autencitetsbegreber som rockmusikken sværger til, hang os lidt ud af halsen, og der er for eksempel ikke brugt så meget som en rørforstærker i skabelsen af dette album. Vi har samplet Kendrick Lamar og citeret Earl Sweatshirt fordi vi er inspirerede af hvad der sker lige nu og ikke for 25 år siden. Jeg synes man har glemt essensen af rock’n’roll, hvis man lader sig diktere af ’hvordan det skal- eller plejer at lyde” udtaler guitarist og sangskriver Andreas Krüger.

Tekster med indblik i et ungt sind

Det lyriske univers tager afsæt i forsanger, Mirza Radnjocas, rastløse tilværelse i København gennem de sidste otte år. Fortællingerne er en modpol til forherligelisen af livet som ung, vild og succesfuld. Tiltider giver teksterne et mørkt indblik i et ungt sind, der i sin grådighed, desperation og angst vil det hele, men konstant føler han går glip af noget.

”I skriveprocessen til denne plade fandt jeg ud af, at nogle af de forventninger jeg knyttede til livet i København, havde nogle utilsigtede konsekvenser. Byen er på mange måder perfekt, ja nærmest et eventyr for unge mennesker, og byder på alt hvad hjertet begærer. I dag kan jeg ærligt og ærgerligt sige at jeg hverken kunne styre begæret eller håndtere de forventninger der blev og bliver stillet til mig selv, af mig selv. Det har været nogle grænseoverskridende og skamfulde bekendelser at skrive på pladen, men jeg tror og håber på at de har hjulpet mig med at komme videre.” fortæller Mirza.

Tour

I forlængelse med udgivelsen af albummet, tager Siamese på en længere dansk tour, der starter på i Lyngby en måned efter udgivelse.

17/01 – Bremen Teater, København (Release Party)
13/02 – Templet, Lyngby (TOURSTART)
20/02 – Musikhuzet, Rønne
21/02 – Højskole, Bornholm.
27/02 – Kulturfabrikken, Nykøbing F.
28/02 – Huset, Nakskov
06/03 – Paramount, Roskilde
13/03 – Palletten, Viborg
14/03 – Ungdommens hus, Fredericia
20/03 – Harders, Svendborg
21/03 – Rockstjernen, Herning
27/03 – Backstage, Århus
28/03 – Baghuset, Ålborg
10/04 – Sønderborghus, Sønderborg
11/04 – Bygningen, Vejle
16/05 – Beta, København (Tour finalparty)