Stella Blackrose – Death & Forever

4.5 / 6 stjerner
      

Danske Stella Blackrose er aktuelle med deres andet album “Death & Forever” der udkommer 7. maj på Target Records.

Opfølgeren til det første album og debuten “Kiss The Dirt”, er en smule anderledes end det foregange album, der bød på lidt bluesy riffs og rock’n’roll tekster. Forsanger Rebecca Lou Armstrong udtaler: “Debuten var de første spæde skridt, men med tiden lærte vi at gå og også hvilken vej vi skulle gå. For mit vedkommende repræsenterer den nye plade styrke og fornemmelsen af at kunne hvile i sig selv”.

Det første der rammer en når man afspiller albummet, er en rolig og afdæmpet guitar. Langsomt bygges nummeret op, nu med trommer, bas og sang, indtil det når klimaks i omkvædet. Der er ikke den rock eksplosion jeg forventede, men nummeret er slet ikke kedeligt. Det er afdæmpet og passer til titlen.

Tror man hele albummet er så afdæmpet tager man dog fejl. Allerede ved næste skæring bliver man mindet om at Stella Blackrose også kan spille fed støjrock. Det virker dog til bandet er blevet selvbevidste og tager den lidt mere ned i vers-delene i flere af numrene.

Du finder både stille og støjene numre på “Death & Forever”, så er der er noget for dig lige meget hvilken side af Stella Blackrose du er til. Kunne du lide det gamle album, så kan du også lide det nye. Kunne du ikke lide det gamle, så er der ny og frisk energi i det nye album, så du bør høre det.

Vi ender på 4,5 stjerner da der er en ny og frisk stil på pladen. Det kan dog også virke forvirrende med stilskiftet, men når de finder sig helt til rette er jeg sikker på de kan score endnu flere stjerner.

Vil du med til releasefesten, så foregår det på Vershuset i Næstved lørdag d. 5 maj. Indtil albummet udkommer, kan du få en forsmag på singlen “Vultures pt II” herunder.

Tracklist:

  1. My Sanctuary
  2. Vultures pt II
  3. Feathers
  4. Propaganda
  5. Guts
  6. Death & Forever
  7. Mad Sky
  8. Morphine
  9. Rest Your Head In My Fire
  10. Shut The Moon Down

Du kan læse mere om Stella Blackrose på deres hjemmeside: stellablackrose.dk.